Om os
Historien om Danske Stenhuggerier
Det startede som Nørre Snede Stenhuggeri i 1983. I dag hedder virksomheden Danske Stenhuggerier, antallet af medarbejdere er mangedoblet, og der mere end 70 bemandede afdelinger i Danmark.
Danske Stenhuggerier er Danmarks største leverandør af natursten og fremstiller gravsten i alle stilarter, som er udført i højeste håndværksmæssige kvalitet af dygtige danske stenhuggere. I de mere end 70 butikker over hele landet er vi fortrolige med de særlige lokale traditioner og lokale bestemmelser, som der skal tages højde for, når der udformes en personlig gravsten eller andre mindesmærker.
Vi leverer som de eneste de særligt hårdføre og vejrbestandige granitsten fra Bornholms stenbrud – og vi har også markedets største udvalg af øvrige kvalitetssten. Som stenhuggere sætter vi en ære i at kunne opfylde både afdødes og pårørendes særlige ønsker.
Hos Danske Stenhuggerier tager vi ansvar for at uddanne næste generation af stenhuggere. Vi har altid flere lærlinge ansat, og vi lægger vægt på at fastholde, udvikle og udbrede kendskabet til stenhuggerfaget som ægte håndværk med rødder i dansk tradition.
Danske Stenhuggerier er en virksomhed, hvor værdierne ordentligt og åbenhed er basale for vores relation med hinanden. Vi er stolte af, at have mange medarbejdere med høj anciennitet og vi glæder os over, at kunne tilbyde mange forskellige jobfunktioner på lokationerne fordelt i hele landet.
Virksomheden blev udvidet med et datterselskaber, Stoneworks i Norge, og i 2020 blev der udvidet i Schlesvig-Holsten med datterselskabet, Naturstein Nord.
Her kan du læse historien om Danske Stenhuggerier.
1982
'Fire gutter finder på en idé, 1982' står der i scrapbogen ved det første foto af de fire iværksættere, som i 1983 etablerer Nørre Snede Stenhuggeri.
Marius Christensen, Carsten Christensen, Bent Nørgaard og Bjarne Hedeby er de fire driftige mænd, som besluttede at starte Nørre Snede Stenhuggeri i 1983.
1983
Nørre Snede Stenhuggeri blev etableret i 1983 af firkløveret, som var fælles om produktionsselskabet i Danmark.
Samtidig etableres virksomheden MACADAN, der var ejet af Marius Christensen og sønnen Carsten, som salgsselskab med fokus på salg til eksportmarkedet.
Direktøren for Nørre Snede Stenhuggeri blev Marius Christensen, og på fabrikken i Nørre Snede blev der produceret gravsten og bygningssten af natursten.
1986
Marius var en meget aktiv deltager og initiativtager i lokalsamfundet i Nørre Snede. Der var altid garanti for fest, farver og opbakning til den lokale byfest og initiativer, som kunne styrke sammenholdet i virksomheden og i Nørre Snede.
Der blev også sat en stor ære i at bakke op det lokale kultur- og sportsliv fra virksomhedens side.
1987
Der gik ikke mange år, før det første opkøb af et stenhuggeri var en realitet.
I 1987 købte virksomheden Nørrebros Stenhuggeri i Aarhus, og det blev startskuddet til en national tilstedeværelse.
1988
Navnet ændres fra Nørre Snede Stenhuggeri til Danske Stenhuggerier.
1989
Medarbejdernes trivsel og det gode sammenhold har altid været prioriteret højt hos Danske Stenhuggerier. Firmadag, sammenkomster og julefrokoster har bidraget til det gode sammenhold og mange timer i godt selskab med hinanden ud over arbejdstiden.
1993
Der blev indbudt til reception, da Danske Stenhuggerier kunne fejre 10 års jubilæum.
De fire ejere stod klar til at tage imod gæsterne den 20. februar 1993.
1996
Klar til kamp med højt humør og stærkt sammenhold.
Danske Stenhuggerier var altid godt repræsenteret ved de lokale firmafodboldturneringer.
1998
Marius sad i spidsen som direktør for Danske Stenhuggerier til 1998, hvor han gik på pension.
Carsten var, som sin far, en del af bestyrelsen, og han efterfulgte sin far i stillingen som direktør. En post han stadig beklæder.
2000
I 2000 udvidedes med køb af lokale stenhuggerier og etablering af afdelinger i Lyngby, Odder, Skanderborg og yderligere en i Aarhus.
2006
I 2006 var der 80 medarbejdere hos Danske Stenhuggerier, som nu var repræsenteret så bredt, at hele landet kunne serviceres.
Forspørgsler på specialopgaver var stigende, og fra at der var flest ansatte i produktionen, var de - med de stigende aktiviteter i hele Danmark - nu i mindretal.
2008
Danske Stenhuggerier kunne fejre 25 års jubilæum i 2008. Det skete ved en stor fest for medarbejderne og påhæng på Hotel Kolding Fjord. På dagen blev der kreeret et flot maleri.
2010
Bo Anders Olesen, JJO Invest, indtræder som aktionær i Danske Stenhuggerier.
2014
Lige som sin far Marius, er Carsten også kendetegnet ved sit store lokale engagement.
Carsten, som selv har spillet mange fodboldkampe, var en af kræfterne bag skabelsen af FC Midtjylland, hvor han gennem mere end et årti sad i bestyrelsen.
Han blev i 2014 det femte æresmedlem i FC Midtjylland.
2019
Danske Stenhuggerier blev udvidet med et datterselskabet, Stoneworks, som etableres i Norge.
Der er i dag afdelinger i Kristiansand, Sandnes, Bryne, Stavanger og Lindenes, og butikken i Gyldenløvegate i Kristiansand har en stor indendørs udstilling.
2020
I maj måned overtager Danske Stenhuggerier Gudnason Granit i Give, hvor produktionen fortsætter.
Gudnasons afdelinger og udstillinger bliver en del af Danske Stenhuggerier.
Naturstein Nord etableres syd for grænsen, hvor stenhuggeriet i Andorf i Flensborg overtages den 1. april.
Venzke i Kiel følger året efter og den 1. april 2022 bliver Natursteinwerk Kolbe med afdelinger i Itzehoe, Neumünster, Heide og Husum med flere lokale udstillinger og Selck i Neumünster en del af Naturstein Nord.
Senest er Steinmetz Odefey med afdelinger i Sterup og Süderbrarup kommet til, og der er 55 medarbejdere pr. 1. august 2022 i Tyskland, hvor af mange er udlærte stenhuggere.
December 2020 indtræder Kirk Kapital Strategic Investments som mindretalsaktionær bl.a. med henblik på ekspansion i udlandet.
Danske Stenhuggerier overtager produktionen i Nørre Snede.
2022
Den 1. april 2022 overtager Danske Stenhuggerier Kolbe Naturstein med hovedkontor i Itzehoe og flere afdelinger i Schleswig-Holsten. Det er - indtil nu - den største stenhuggervirksomhed, Danske Stenhuggerierier har købt.